Kontaktujte nás: 773 734 884, info@lrzdravi.cz, objednavky@lrzdravi.cz

Extra panenský BIO Olivový Olej USDA Organic Tunisko - 1 litr

Organický USDA extra panenský olivový olej - 1 litr

Naše středomořské prémiové olivy s olivovým olejem se tradičně sklízejí ručně (přátelské pro olivy a olivovníky)

Skladem
Kód: 736
249 Kč –8 % 229 Kč
organic 1l marasca
Akce Novinka Tip
249 Kč –8 %
Garance doručení
Dárek zdarma
Přes 3000 výdejních míst
Doručení do druhého dne

 

Typ: Olivový olej
Typ produktu: Ovocný olej
Třída: Extra Virgin
Typ zpracování: lisovaný za studena
Typ kultivace: Organické
Balení: Skleněná láhev Marasca
Čistota (%): 100
Objem (L): 1L
Certifikace: ISO 9001, ISO22000, KOSHER, ECOCERT, DEMETER, FDA, AVPA, ONH
Místo původu: Tunisko

 

V Tunisku je tradičně ručně sklizeno (přátelské pro olivy a olivovníky), na rozdíl od mechanické sklizně, která poškozuje stromy agresivní metodou sklizně, jako je tomu ve Španělsku, Itálii, Řecku atd.


>> Olivy jsou okamžitě přesunuty z pole do lisu: Nejlepší olivový olej se získává lisováním oliv, které byly sklizeny ve stejný den. Tímto způsobem se olivy neoxidují a výstup v olivovém oleji je jen to nejlepší, co můžete mít. Náš lis je uprostřed Olivových polí.


>> Náš olivový olej je lisovaný za studena. Olivy zůstávají ve stáncích a čekají, až na ně přijde řada.Navíc, když přijde jejich čas, plody rozdrtíme u pecek na pastu, která se lisuje na olej.Především nepoužíváme teplo (které zvyšuje množství, ale snižuje kvalitu olivového oleje). Naše olivy lisujeme za studena pro nejlepší možný olivový olej. To má za následek nízkou kyselost a nízké PV našeho olivového oleje.

 

Chemická analýza olivového oleje z Tuniska


> Olivový olej z Tuniska má nízkou a stabilní kyselost (kyselost 0,3 %, Δ K < 0,01). Zvýšená hladina volných mastných kyselin může například indikovat špatnou kvalitu nebo nesprávné zacházení s ovocem, příliš dlouhou dobu mezi sklizní a extrakcí, špatné skladování a/nebo vysokou teplotu během extrakce.


Nízká hodnota peroxidu (10,70) . Primární měření žluknutí v oleji. Vyšší hladiny peroxidu indikují oxidovaný a/nebo nekvalitní olej a poskytují představu o čerstvosti a podmínkách skladování.


Nízká úroveň UV absorpce znamená vysokou kvalitu olivového oleje neoxidovaného (K270 < 0,112 ; K232 < 1,88) . Sekundární měření žluknutí v oleji. Zvýšené úrovně absorpce UV záření ukazují na oxidovaný a/nebo nekvalitní olej, možnou rafinaci a/nebo falšování rafinovaným olejem.


Vyšší než 55% procento kyseliny olejové má za následek delší skladovatelnost olivového oleje (naše je 59,13%).